fbpx

Historien

Den spæde start …

Teatergruppen Elverfolket opstod i 1986 ud af Holbæks BZ – og ungdomsmiljø, der dengang var centreret rundt om Caphé Spiren og Kafé Kaos i Vestergade 5 i Holbæk.

Ud af denne vilde ungdomsteatergruppe kom inspirationen til, at Holbæk Kommune i 1987 oprettede Teaterprojekt Elverfolket, der fra 1989 blev drevet af Foreningen Amatør-teatergruppen Elverfolket, som et projekt for unge arbejdsløse. Foreningen var opstået ud af de mange teateramatører, der medvirkede side om side med projektdeltagerne i en del af vores forestillinger.

Det blev i årene indtil 1996 til en lang række forestillinger, med vægt på musikalsk teater, samt historier for børn og unge.

I 1993 blev Elverfolket yderligere udvidet med en ungdomsteatergruppe i samarbejde med Holbæk Ungdomsskole. Ungdomsteatret har opsat forestillinger som “Peter Pan”, “Bugsy Malone”, “Hobbitten” og “Vågeblus”.

Elverfolket har siden starten bredt sig over mange genrer af teater og performance, i flere forskellige sammenhænge.

Vi har lavet og deltaget i en række eksperimenter og performances. I 1990 var vi i Helsingør med til at lave det første store træf for kulturprojekter i Danmark, CRASH 90.
Året efter lavede vi CRASH 91 i Holbæk.

I 1992 arrangerede vi en multinational workshop for teater, musik og design, med 120 deltagere fra 11 lande. På en uge blev det musikalske billed-eventyr RAGNAROK sat op, med musik af Thomas Koppel.
I 2001 har vi lavet ” Jord, Vand, Luft, Ild “ som mytisk billedteater om de 4 elementer i fri natur ved Munkholmbroen.

Siden den første egentlige amatørteaterforestilling, “Ødipus”, i 1991 er det blevet til adskillige musicals, f.eks. “Jesus Christ Superstar” i Strandparken, ; “Skatteøen” opført på Skibet “Hjalm” og ” Cyrano “.

I klassikergruppen har vi f.eks. opført “Kat på et varmt bliktag”, “Heksejagt” og Trold kan tæmmes “.
En ungdomsgruppe spillede i 2000 og 2001 forestillingen ”Popcorn” – et stykke om unges identitet, den turnerede på adskillige skoler og efterskoler.

Skulle du være interesseret i at medvirke i en amatørteaterforestilling engang i fremtiden, så kontakt os. Meld dig ind i Elverfolket eller skriv dig på maillisten og følg med i vores aktiviteter gennem denne hjemmeside..

Repertoire

Teatergruppen Elverfolket er historisk knyttet tæt til musikteater og kunstneriske eksperimenter, men vores repertoire strækker sig i dag over flere genrer :

 • Musical
  • f.eks. ”Jesus Christ Superstar”, ”Cyrano” og ”Cabaret”
 • Musikteater
  • f.eks. ”Terningerne er kastet”, ”Maratondansen” og ”Ødipus”
 • Klassiske teaterforestillinger
  • f.eks. ”Kat på et varmt bliktag” og ”Heksejagt”
 • Kunstneriske eksperimenter og projekter
  • f.eks. ” Jord, Vand,Luft,Ild”, ” Pocorn” og ” Ragnarok”
 • Ungdomsteater med musikalsk indhold
  • f.eks. ”Vågeblus” , ” Hobbitten” og ” Shamran”

Vi har ofte selv skrevet eller fortolket teaterstykker, lige som vi har igangsat komposition af ny musik og sangtekster.

Vi er en teatergruppe, der forsøger at være åbne for nye idéer, og ikke begrænse hinanden i bestyrelsen med hensyn til kunstnerisk interesse og udfoldelse.

Det er Elverfolkets bestyrelse, der beslutter og igangsætter forestillinger. Der skal ligge en afklaring af ophavsret og tilladelse til at opføre forestillingen, et budget og en liste over de kunstneriske ledere, man kunne tænke sig involveret. Kunstneriske ledere er væsentligst instruktør, kapelmester, koreograf og sanginstruktør. Desuden er der ofte brug for kostumiér og scenograf, samt en lysmester.

Har man som medlem idéer til en forestilling, eller måske endda et projekt, hvor man selv aktivt vil indgå i styregruppe eller kunstnerisk ledelse, skal man kontakte bestyrelsen på kontakt@elverfolket.dk