Om Foreningen

Elverfolkets Historie startede i 1986 i Vestergade 5 i Holbæk by.

En teatergruppe udsprang af ungdomsmiljøet i byen og blev inspirationskilde til at man i 1987 oprettede et teaterprojekt med navnet Elverfolket, der med fokus på at få unge aktiveret og i arbejde blev en stor succes.

Fra 1989 blev Foreningen drevet af amatør-teatergruppen som ligeledes var medvirkende side om side med de projektdeltagere som var en del af forestillingerne der blev opført.

Årene gik, flere og flere forestillingerne blev fremført på de skrå brædder – med en forkærlighed for musikalsk teater og historier for især børn og unge. I midten af 1990’erne udvidede man Elverfolket med en ungdomsteatergruppe som samarbejdede med holbæk ungdomsskole om satte Peter Pan og Bugsy Malone op.

Selvom foreningen startede med ét fokus så har Elverfolket siden starten, bredt sig over mange genrer af teater og performances, i flere forskellige sammenhænge. Elverfolket var som en af de første med til lave det første store træf for kulturprojekter i Danmark, CRASH 90 som blev afholdt i Helsingør. Året efter blev Holbæk vært for CRASH 91. Det gav blod på tanden og en multinational workshop for teater, musik og design, med 120 deltagere fra 11 lande som stablet på benene og på en uge blev det musikalske billed-eventyr RAGNAROK sat op.

De seneste 20 år har Kulturkasernen skabt hjemlige rammer omkring Elverfolket, men Elverfolket har været og vil nok altid være af den overbevisning af teaterkunst ikke nødvendigvis skal begrænses til en hyggelig mørk teatersal, men lokationer som den fri natur ved Munkholmbroen, Strandparken og sågar Skibet Hjalm kan bruges, da bland andet disse har lagt grund til forestillinger som Jesus Christ Superstar og Skatteøen.

Når historier skal fortælles så sker det med kærlighed for det eksperimenterende og nye men ligeledes for klassikere som “Kat på et varmt bliktag”, “Heksejagt” og “Trold kan tæmmes “.

“Popcorn” – Elverfolket 2000

Elverfolket har holdt fast i en af sine rødder – at ville være noget for de unge. I starten af millennium turnerede en gruppe rundt på adskillelige skoler og efterskoler med ”Popcorn” – et stykke om unges identitet. Dette er et emne som for altid vil være relevant og det seneste skud på denne stamme var i 2023 da ”Psykedelisk Tomgang” viste nutidens unges udfordringer med bodyshaming, gruppepres, vold, druk og stoffer – og hvordan ét individs skæbne kan skabe en kaskade.

Med snart 40 år på bagen og hundredevis af forestillinger i bagagen – så er det ikke så sært at Elverfolket er en svær størrelse af definere.

Hvordan vil du definere en Forening som hvert år i efterårsferien skaber magi med familier, børn og unge – stærke bånd bliver dannet og venskaber på tværs af alder og køn.

Hvad med en forening som med voksne mennesker fremfører fortællinger om datidens uhyggelige og umenneskelige perioder af verdenshistorien, men også historier om lidenskabelig romantik og eventyr.

Eller hvad med en forening som kan skabe et rum hvor man trygt kan udforske teatersportens spidsfindigheder. At stå foran andre – uforberedt men parat til at skabe grin så høje at bølgerne i Holbæk havn skvulper.

Tror man kan definere det på én måde. Unik.

Hvad vi laver

Elverfolket har et bredt repertoire Et par udvalgte eksempler er som set nedenfor.

Musicals

”Jesus Christ Superstar”, ”Cyrano”, ”Cabaret”, ”Rock of Ages”, “Legally Blonde”, “Matador”, “Rent”, Klokkeren fra Notre Dame”, “Evita”, “Atlantis”, “The Producers”

Musikteater

”Terningerne er kastet”, ”Maratondansen”, ”Ødipus” og ”Mød mig på Cassiopeia”, ”Next to Normal”

Klassiske teaterforestillinger

”Kat på et varmt bliktag” og ”Heksejagt”

Kunstneriske eksperimenter og projekter

”Jord, Vand, Luft, Ild”, ” Popcorn”, ”Ragnarok” og ”Psykedelisk Tomgang”

Teater og Musicals for børn, unge og familier

”Hobbitten”, ”Valhal”, ”Ronja Røverdatter”, ”Annie”, ”Fame”, ”Oliver!”, ”Bugsy Malone”

Selvskrevne og/eller fortolkede musicals

”Uriels Bælte”, ”Alice på eventyr” og ”Pigen der ikke kunne græde”

Udover alt dette, så har Elverfolket også sin egen Teatersportsgruppe Blikfang som træner improvisation og teatersportskampe.

Man kan også finde os på Holbæks havnefestival Skvulp, hvor der er Cabarevy som hædrer den gamle revy genre og som tager høj aktuelle emner op. På selvsamme festival er der også musical hightlights – et udpluk af sange fra den foregående sæson, så man kan genhøre og mindes – eller høre og glæde sig til kommende sæson.

Bliv medlem i Elverfolket

Hvis du skulle du være interesseret i at blive en del af Elverfolket så tøv ikke. Skriv dig til op til vores nyhedsbrev, følg os på sociale medier – kom og mød os og mærk magien.

Man kan være medlem på mange måder. Som medvirkende i en forestilling, som kunsterisk ledelse, som frivillig til at bygge scenografi, sy kostumer, sidde i en styregruppe eller bestyrelsen og ikke mindst man kan være støtte-medlem. Som medlem af Elverfolket så kan man i December komme med til Gris og Glögg som er er julearrangement for alle medlemmer hvor der hygges og siges tak for et godt år og tak til indsatsen til hinanden.

Det nyeste påfund er Elverfolkets Open Mic – hvor alle som elsker at synge, dem der lige vil prøve det af, dem som ikke har mulighed for at være med i et forestillingsforløb, kan komme på scenen og shine.